Hoe ervaren mensen zelf beschut werken?

shs-beschut werken307227005Hoe ervaren de mensen die via de sociale werkvoorziening of in een bedrijf beschut werken hun situatie? Hoe gaat het met hun werk? Wat gaat goed? Wat kan beter? Dat wil de Landelijke Cliëntenraad graag weten om beter voor de belangen van mensen die beschut werken op te kunnen komen. Deelname is volledig anoniem: het achterlaten van naam en adres is niet nodig. Wie dat wil kan een mailadres achterlaten zodat de LCR nog contact kan opnemen voor aanvullende vragen. Klik voor de vragenlijst van de LCR over beschut werken.

 

Column LCR-voorzitter Gerrit van der Meer: Allemaal
In september richt LCR-voorzitter Gerrit van der Meer zich traditiegetrouw op Prinsjesdag. Een heel positieve Prinsjesdag deze keer waarop we te horen kregen dat we er ALLEMAAL op vooruit gaan. Die constatering houdt de LCR-voorzitter tegen het licht. En wat blijkt? Alles wat er in de crisisjaren vanaf is gegaan, komt er echt niet bij. Dus iedereen er wat bij, maar sommigen krijgen wat meer dan anderen. Als de inkomensplaatjes tenminste kloppen!

Lees verder
Welke kennis wilt u halen of brengen tijdens het LCR-congres 2019?

congreslcrVeel leden van cliëntenraden hebben aangegeven vooral kennis te willen uitwisselen op het LCR-congres. Daarom staat ons congres in 2019 in het teken van kennis halen én brengen. Dit gebeurt in een beperkt aantal kennissessies en aan een flink aantal tafels op de kennismarkt. Op het afgelopen congres hebben we de deelnemers al gevraagd om thema’s te noemen waarover zij graag meer zouden horen of waarover zij graag iets zouden willen delen. Hierop hebben we een aantal interessante reacties ontvangen. Heeft u ook nog onderwerpen waarover u meer wilt weten of waarover u iets wilt vertellen aan andere deelnemers? Dit horen wij graag. U kunt het Kennismarkt formulier voor het LCR-congres 2019 downloaden in pdf of in word. Daarna kunt u het ingevulde formulier mailen naar congres@lcr-suwi.nl of opsturen naar LCR, Bezuidenhoutseweg 60, 2594 AW Den Haag. Wij ontvangen het formulier met uw suggesties graag uiterlijk 1 oktober a.s. van u retour.


Vakbonden en maatschappelijke organisaties willen snel met Van Ark om tafel

Logos arbeid loondispNa het goede nieuws dat Staatssecretaris Van Ark (SZW) het plan heeft ingetrokken om mensen met een arbeidsbeperking minder dan het minimumloon te betalen, wil de brede coalitie voor mensen met een arbeidsbeperking snel aan tafel met de staatssecretaris. FNV, LCR, Wij Staan Op!, Cedris, CNV, VCP en Ieder(in) willen in gesprek over het verbeteren van de kansen op werk voor mensen met een arbeidsbeperking.


Lees verder
Verdwijnen loondispensatie zet deur open voor uniformere heldere regelgeving

begeleid werkenHet plan voor loondispensatie in de Participatiewet is van tafel. De Landelijke Cliëntenraad (LCR) is blij verrast dat het kabinet het plan heeft ingetrokken. De LCR wil nu snel met andere belanghebbenden constructief met het kabinet in gesprek om te zoeken naar praktische oplossingen voor een verbetering op baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking. De uitgangspunten van dit nieuwe arrangement heeft de LCR samen met vakbonden (FNV, CNV, VCP), Cedris, Wij Staan op! en Ieder(in) geformuleerd in: Meer mensen met een beperking aan het werk: een oplossing die werkt voor iedereen.


Lees verder
Top 3 meest gelezen nieuwsberichten:

   
LCR-Congres 2018

Beschut aan de bak